T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZU NEDEN SEÇMELİSİNİZ?

 OKULUMUZU NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ               

                OKULUMUZU NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ

Okulumuzda Anadolu Meslek Programı uygulanmakta olup ağırlıklı olarak meslek dersleri işlenmektedir. Öğrencilerimiz gerçek iş hayatıyla tanışmak ve istihdama hazırlanmak amacı ile İşletmede Beceri Eğitimi yani Staj yapmaktadır. Bu sayede mesleğe olan yatkınlık artmakta ve iş hayatını yakından tanımaktadırlar.

            Okulumuza devam eden öğrencilerimiz 10. Ve 11. Sınıflarda Nisan ayından itibaren yaklaşık 4,5 ay uygulama eğitimine yani staja tabi tutulurlar. Bu süre zarfında net asgari ücretin %60'ı oranında maaş almakta, bunun yanı sıra devlet tarafından iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta ettirilmektedir.

            Öğrencilerimiz normal eğitim öğretim döneminde ise becerilerini okulumuz atölyelerinde ders işleyerek becerilerini pekiştirmektedir.

OKULUMLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER;

·     *   Okulumuzda 180 öğrenci kapasiteli kız öğrenci pansiyonu,

·       *  30 oda 90 yatak kapasiteli bir uygulama oteli,

·      *   14 derslik, 6 adet uygulama atölyesi vardır. 

·      *    Okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizin katkılarıyla uygulamalı mutfak atölyesinde her gün taşımalı öğrenciler için 2500 kişilik yemek hazırlanmaktadır. Bu süreçte öğrencilerimiz de aktif bir şekilde görev almakta ve ücret almaktadır.

·      *   Okulumuz öğrencileri beceri eğitimlerini Nisan ayından itibaren ülkemizin gözde turizm bölgesi olan Antalya'nın en gözde otellerinde yapmaktadırlar.

·     *    Meslek öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Projelerine katılım sağlanarak, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde öğrencilerimize işbaşı beceri eğitimleri verilmesi sağlanmıştır.

·      *   Mezun olan öğrencilerimiz turizmin çeşitli kademelerinde yönetici ve ara eleman olarak çalışmaktadırlar.

·      *   Okulumuzdan mezun olan öğrencilere iş yeri açma belgesi verilmektedir.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.06.2020 - Güncelleme: 18.04.2022 16:49 - Görüntülenme: 560
  Beğen | 4  kişi beğendi